Martin Bodilsen Kaldahl

Skulpturgruppe, 1994

LYT TIL PEDER RASMUSSEN FORTÆLLE OM VÆRKET
CLAY’s park

Foto: Ole Akhøj

OM VÆRKET

De tre ens former, som skulpturgruppen udgøres af, har noget menneskeligt eller organisk over sig. Når man bevæger sig rundt om værket, fornemmer man en spænding imellem dem. Et møde finder sted, og vi er ikke i tvivl om, at de tre figurer forholder sig til hinanden på den ene eller anden måde. Måske kigger de på hinanden, lytter til hinanden, eller måske danser de endda med hinanden?

Skulpturgruppen er håndmodelleret i et stramt formsprog men er samtidig også et meget levende værk, der nærmest står og vibrerer med sin matte overflade i dybe grå-blå nuancer. Keramikeren Martin Bodilsen Kaldahls hensigt med skulpturen er at bevæge folk og vække en umiddelbar, sanselig oplevelse. Han ønsker, at man oplever den kropslige volumen gennem formernes linjer og de afskårne kanter, der afslutter skulpturerne i toppen.

Kaldahl er i dette værk optaget af den rene forms sanselige udtryksmuligheder og den enkle visuelle glæde ved mødet med en skulptur. Skulpturen fremstår tilsyneladende enkel i sit udtryk men indbyder af den grund ikke til en simpel oplevelse, tværtimod. Mindre er som bekendt mere, og det oplever vi i dette værk.

Martin Bodilsen Kaldahl
Skulpturgruppe, 1994

Stentøj , 202 x 65 cm

Tilhører Martin Bodilsen Kaldahl

CLAY’s park

Foto: Ole Akhøj